Carwrapping: het nieuwe spuiten!

Of u nu een nieuwe auto of een occasion koopt: de kleur is vaak een belangrijke factor bij het aankopen. Ook wordt er bij het uitkiezen van de kleur rekening gehouden met of het een kleur is die goed verkoopt. Om deze reden kiest men steeds meer voor een ‘veilige’ en onopvallende kleur. Maar wat nu als u wel een knalgele auto wilt? Waar vroeger vaak gekozen werd voor overspuiten, is tegenwoordig ‘car wrapping’ dé manier om de auto van een andere kleur te voorzien.

Wat is carwrapping?

Letterlijk betekent wrapping ‘inpakken’. Feitelijk gezien gebeurt dat ook. Uw auto wordt namelijk ingepakt met grote vellen folie. Deze folie kan worden voorzien van allerlei dessins, kleuren en patronen. Het grootste voordeel van carwrapping is dat u niet permanent vastzit aan een bepaalde kleur. De folie kunt u namelijk gemakkelijk weer (laten) verwijderen. Daarnaast beschermt de folie ook tegen krassen en verkleuren van de originele lak.

Wat kost het?

Uiteraard is dit een van de belangrijkste vragen. De prijs is afhankelijk van de grootte van uw auto en de soort folie die u wil gebruiken. Daarnaast wordt de prijs ook bepaald door wat u wilt laten wrappen. U kunt bijvoorbeeld ook alleen een motorkap in een carbonlook laten wrappen of uw dak een andere kleur geven. Op www.autowrapspecialist.nl kunt u gemakkelijk en snel een prijs berekenen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Hoe schoon moet de auto zijn?

De wrapfolie wordt direct op de lak aangebracht. Om deze reden moet u de auto compleet schoon en vetvrij opleveren. Vooral een eventuele waxlaag of teer kunnen er voor zorgen dat de folie niet goed hecht. Wilt u de auto door de wasstraat halen, kies dan voor een programma zonder wax. Wanneer u uw auto met de hand wast, gebruik dan een autoshampoo zonder wax.

Hoe lang gaat wrapfolie mee?

De gemiddelde wrapfolie gaat 5 jaar mee. Auto Wrap Specialist werkt samen met Avery, marktleider op het gebied wrapfolie. Daardoor geniet u maar liefst 7 jaar van uw wrapping.

Mag de auto door de wasstraat?

Ja, maar de eerste week nog niet. Daarna kunt u zonder problemen door de wasstraat. Ook met de hand de auto wassen is daarbij geen probleem. Om de levensduur van uw wrapfolie te verlengen, raden wij aan om uw auto met de hand te wassen.

Is carwrapping inderdaad het nieuwe spuiten? Jazeker. Wanneer u overweegt om uw auto te laten voorzien van een andere kleur, overweeg dan zeker de optie om uw auto te wrappen.