Auto wrappen: een trend onder particulieren

Vandaag de dag is voertuigreclame niet meer weg te denken uit de maatschappij. Nog steeds is dit een van de meest effectieve methoden van marketing voor zowel grote als kleine bedrijven. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat car wrappen er voor zorgt dat uw merk tot 15 keer meer mensen bereikt dan andere reclametechnieken. Maar niet alleen voor bedrijven is auto wrappen een goede optie. Steeds meer particulieren willen boven het maaiveld uitsteken en laten daarom hun auto custom wrappen.

Denk niet wit, denk niet zwart.

Hoewel grijs, zwart, wit of rood nog altijd de meest voorkomende autokleuren zijn, kiezen steeds meer Nederlanders voor meer opvallende kleur dan standaard. Daarnaast wordt auto wrappen dan ook vaak gezien als bescherming voor de originele laklaag. Overigens is het resultaat verbluffend goed waardoor het lijkt alsof de auto gespoten is.

Puur esthetisch?

De meeste auto’s worden gespoten in alom geaccepteerde kleuren om zo de auto sneller te kunnen verkopen of om een hogere restwaarde over te houden. Helaas gaat een auto met een dergelijke kleur op in de grijze massa en zult u nooit opvallen door de kleur van de auto. Met een car wrap kunt u natuurlijk uw auto een hele persoonlijke tint geven en deze vlak voor verkoop weer verwijderen.

Is een car wrap gemakkelijk te verwijderen?

Deze vraag horen we van bijna iedere klant die zijn auto wil laten wrappen. Het antwoord is ja. Als het voertuig gewrapt is met hoge kwaliteitsfolie en door een professional is het zeer eenvoudig om de folie te verwijderen. Alles wat u nodig heeft is een hittebron in de vorm van een föhn of hittepistool, een beetje ervaring en een flinke dosis geduld. Hoge kwaliteitsfolies van Avery zijn ontworpen om geen lijmresten achter te laten op de oorspronkelijke lak. Echter, bij het verwijderen van een autowrap dient u de folie voldoende te verhitten en er rustig af te trekken onder een hoek van 45 graden. Gebruik daarbij altijd uw beide handen en pak de folie zo dicht mogelijk bij de auto vast. Haal de folie niet met grote rukken van auto want dan kan de originele lak beschadigen of bestaat de kans dat er toch lijmresten achterblijven.

Tot slot

Tot slot valt dus te concluderen dat wanneer een autowrap op een goede en professionele manier is aangebracht, u rustig kunt genieten van een unieke look van de auto. Daarnaast beschermt de folie ook nog eens uw originele lak waardoor u er een hogere restwaarde overblijft. Wilt u uw auto laten wrappen door een professional? Bekijk onze mogelijkheden of neem direct contact op.